Advies

Advies

Het optimaliseren van het secretariaat binnen je organisatie vraagt soms om een andere oplossing dan werving en selectie van nieuw personeel.

Merk je dat er onduidelijkheden bestaan over de inhoud van de functie? Vraag je je af of iemand wel op de juiste plek zit? Of lopen secretaresses vast in hun dagelijks werk? Als je er zelf middenin zit, is het lastig om scherp te krijgen waar de mogelijke knelpunten zitten binnen je secretariaat.

 

Slabbers De Lange maakt aandachtspunten in het secretariaat inzichtelijk en analyseert waar verbeteringen mogelijk zijn. Op basis hiervan ontvang je een advies over het beter laten werken van je secretariaat. Naast advies en de SDL secretariaat- en functiescan hebben wij ook verandertrajecten en assesments ontwikkeld voor zowel de secretaresse als de organisatie.

 

 

 

 

Onze adviesdiensten zijn

Tijdens al onze adviestrajecten staan de secretaresse en het secretariaat op de eerste plaats, gevolgd door ‘de productiviteit’. We zijn van mening dat de productiviteit van de werknemer alleen kan toenemen door passie en plezier bij het uitoefenen van het vak. Staat de aanpak voor jou hier niet tussen, neem dan contact op voor een adviesgesprek over hoe we jou verder kunnen helpen.

SDL Secretariaatscan

Met de SDL Secretariaatscan verkrijg je inzicht in en ontvang je advies over de optimalisatie van zowel ondersteunende (werk)processen en procedures als onderlinge verhoudingen. We maken met de scan de aandachtspunten binnen het secretariaat inzichtelijk en geven advies over hoe deze te optimaliseren.

SDL Functiescan

Met de Slabbers De Lange Functiescan stellen we de functieprofielen voor het secretariaat vast. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een beschrijving van de taken van een secretaresse. De taken van een managementondersteuner. Of de werkzaamheden van een personal assistent.

SDL Assessments

Steeds vaker worden sollicitatieprocedures uitgebreid met een assessment. Want hoe weet je echt of er een match is tussen de nieuwe collega en de bedrijfscultuur? De SDL assesments helpen je daarbij, maar ook bij de loopbaanbegeleiding van de assistenten in de organisatie.

SDL Outplacement

Een outplacement advies kan hard aankomen. Goede begeleiding en advies door externe partij is hierbij essentieel. Tijdens het intensieve SDL-outplacementtraject begeleiden we de secretaresse, management assistent of personal assistant intensief bij het verwerken van emoties. En bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij de wensen en competenties van de medewerker.

Share This