Advies

Advies

Het optimaliseren van het secretariaat binnen je organisatie vraagt soms om een andere oplossing dan werving en selectie van nieuw personeel.

Is het te druk op het secretariaat? Zijn je secretaresses overbelast? Vraag je je af of iemand wel op de juiste plek zit of lopen secretaresses vast in hun dagelijks werk?

Als je er zelf middenin zit, is het lastig om scherp te krijgen waar mogelijke knelpunten zitten binnen je secretariaat.

Secretaressebureau Slabbers De Lange – The Assistant Company maakt aandachtspunten in het secretariaat inzichtelijk en analyseert waar verbeteringen mogelijk zijn. Op basis hiervan ontvang je een advies over het beter laten werken van je secretariaat. Naast advies en de SDL secretariaat- en functiescan hebben wij ook verandertrajecten en assesments ontwikkeld voor zowel de secretaresse als de organisatie.

Ook bieden we coaching en training voor bijvoorbeeld secretaresses die hun vakkennis up to date willen houden, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken of moeite hebben om hun grenzen aan te geven in een drukke en stressvolle omgeving. Juist omdat we regelmatig te horen krijgen dat het te druk is op het secretariaat, zijn het voorkomen van burnout klachten, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling van essentieel belang voor gezonde en gelukkige secretaresses.

Onze adviesdiensten zijn

Tijdens al onze adviestrajecten staan de secretaresse en het secretariaat op de eerste plaats, gevolgd door ‘de productiviteit’. We zijn van mening dat de productiviteit van de werknemer alleen kan toenemen door passie en plezier bij het uitoefenen van het vak. Staat de aanpak voor jou hier niet tussen, neem dan contact op voor een adviesgesprek over hoe we jou verder kunnen helpen.

Slabbers De Lange Secretariaatscan

Met de  SDL  Secretariaatscan krijg je inzicht in de werking van je secretariaat. En ontvang je advies over de optimalisatie van ondersteunende (werk)processen, procedures en onderlinge verhoudingen. We maken met deze scan de aandachtspunten binnen het secretariaat inzichtelijk en geven advies over hoe je deze kunt oplossen.

Slabbers De Lange Functiescan

Met de SDL Functiescan maken we de ondersteunende functieprofiel(en) concreet. Na een grondige analyse van zowel secretariële diensten als de werkzaamheden binnen het secretariaat toetsen we deze aan de bestaande profielen. Na deze toetsing volgt een advies over het vastleggen van de functieprofielen.

Slabbers De Lange Assessments

Steeds vaker worden sollicitatieprocedures uitgebreid met een assessment. Want hoe weet je echt of er een match is tussen de nieuwe collega en de bedrijfscultuur? Het SDL Assessment helpt je hiermee. Tegelijkertijd kun je met ons assessment ook testen of iemand nog op de juiste plek zit. Of dat er loopbaanbegeleiding nodig is.

Slabbers De Lange Outplacement

Een outplacement advies kan hard aankomen. Goede begeleiding en advies door een externe partij is dan essentieel. Bij een SDL Outplacementtraject wordt de secretaresse, management assistent of personal assistant begeleidt bij het verwerken van emoties. En bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij de wensen en competenties van de medewerker.

Slabbers De Lange Futureproofscan

De SDL Futureproofscan geeft je inzicht in de mogelijkheden voor het duurzaam optimaliseren van de ondersteunende (werk)processen en procedures op de backoffice en het secretariaat. Met deze scan brengen wij o.a. de huidige interne bedrijfsprocessen voor backoffice en secretariaat in kaart en koppelen deze aan de ondersteuningsbehoefte.

Share This