Advies

Advies

Het optimaliseren van het secretariaat binnen je organisatie vraagt soms om een andere oplossing dan werving en selectie van nieuw personeel.

Merk je dat er onduidelijkheden bestaan over de functie-profielen, vraag je je af of iemand wel op de juiste plek zit of lopen assistenten vast in dagelijkse werkprocessen? Als je er zelf middenin zit, kan het lastig zijn scherp te krijgen waar mogelijke knelpunten zitten binnen je secretariaat.

Slabbers De Lange maakt aandachtspunten in het secretariaat inzichtelijk en analyseert waar mogelijkheden tot verbeteringen liggen. Op basis hiervan ontvang je een advies over het optimaliseren van je secretariaat. Naast advies en scans hebben wij ook verandertrajecten en assessments ontwikkeld voor de assistent, zowel binnen commerciële als publieke organisaties.

Onze adviesdiensten zijn

Tijdens al onze adviestrajecten staat altijd de assistent en het secretariaat op de eerste plaats, gevolgd door ‘de productiviteit’. We zijn van mening dat de productiviteit alleen kan toenemen door passie en plezier bij het uitoefenen van het vak. Staat de aanpak voor jou hier niet tussen, neem dan contact op voor een adviesgesprek over hoe we jou verder kunnen helpen.

SDL Secretariaatscan

Met de SDL Secretariaatscan verkrijg je inzicht in en ontvang je advies over de optimalisatie van zowel ondersteunende (werk)processen en procedures als onderlinge verhoudingen. We maken met de scan de aandachtspunten binnen het secretariaat inzichtelijk en geven advies over hoe deze te optimaliseren.

SDL Functiescan

Met de SDL Functiescan maken we de ondersteunende functieprofiel(en) concreet. Na een grondige analyse van zowel ondersteunende processen als de werkzaamheden binnen het secretariaat toetsen we deze aan de bestaande profielen. Na deze toetsing volgt een advies over het optimaliseren van de functieprofielen.

SDL Assessments

Steeds vaker worden sollicitatieprocedures uitgebreid met een assessment. Want hoe weet je echt of er een match is tussen de nieuwe collega en de bedrijfscultuur na een paar gesprekken en je eerste indruk? De SDL assesments helpen je daarbij, maar ook bij de loopbaanbegeleiding van de assistenten in de organisatie.

SDL Outplacement

Een outplacement advies kan soms hard aankomen. Goede begeleiding en advies door externe partij is hierbij essentieel. Tijdens het intensieve SDL-outplace-menttraject begeleiden we de assistent intensief bij het verwerken van emoties. Maar ook bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij de wensen van de assistent.

Share This