Zo krijg je meer waardering als secretaresse

6 oktober 2022 | Blog, Martines tips

Zwartwit foto Martine Visser - Slabbers De Lange - The Assistant Company

Hoe creëer je een fijne werkomgeving voor jezelf? Dat is de vraag die ik in mijn blogs probeer te beantwoorden. Waar ik het eerder al had over tijd opeisen voor jezelf, omgaan met verwachtingen en een proactieve werkhouding aannemen wil ik het vandaag hebben over jouw grootsheid. Grootsheid ja.

Het secretaressevak: de stille motor op de achtergrond

Secretaresses, managementassistenten, personal assistants en ieder ander in het secretariële vak is vaak veel te bescheiden! We zijn gewend om als stille motor op de achtergrond te zorgen dat alles op rolletjes loopt, maar we benoemen dit zelden.

Regelmatig spreek ik secretaresses die zich te weinig gewaardeerd voelen. Bijna altijd komt naar voren dat zij heel veel werk oppakken en veel regelen, maar dat ze het gevoel hebben niet te worden gewaardeerd. Soms geven ze zelfs aan dat ze voor hun gevoel onzichtbaar zijn voor hun manager en de organisatie.

Het onzichtbare werk van secretaresses.
Managers weten niet altijd waar hun medewerkers precies mee bezig zijn. Als alles goed gaat, is er geen kritiek. Er zijn immers ook geen klachten. Dat jij als secretaresses je werk goed doet is vanzelfsprekend, toch? Maar als wat je doet onzichtbaar is (en begrijp me goed, ik zeg niet dat dit zo is, want ik weet uit ervaring wat voor fantastisch werk ondersteuners doen en juist hoe ze het verschil maken!) hoe kun je er dan voor gewaardeerd worden?

Maak je werk als secretaresse zichtbaar
Mijn advies is: betrek je manager bij je werk. Neem hem of haar mee in wat je doet. En benoem regelmatig je successen. Je werkt hard om zaken te realiseren, maak dit voor die ander inzichtelijk. Laat zien en horen dat jij degene bent die de zaken regelt. Nee, ik bedoel geen schreeuwende opschepperij. Maar voor je manager en collega’s zichtbaar maken wat je doet, hoeveel tijd je dit kost en wat dit de ander oplevert. Hierdoor krijg je vanzelf de erkenning en waardering die je nu misschien mist. Er is niets verkeerds aan trots zijn op je successen. Jij bent geweldig! Zorg dat anderen dat ook zien.

Wil je hier verder met mij over van gedachten wisselen of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Bel of e-mail me gerust: martine@slabbersdelange.nl of 070 – 338 81 80.

Houd mijn posts in de gaten, want mijn volgende blog gaat over ‘wie is de baas: jij of je manager?’ en volgt snel!

Hartelijke groet,

Martine

Share This