Waarom netwerken óók voor secretaresses belangrijk is

5 december 2022 | Blog, Martines tips

Blog Martine Visser voor secretaressebureau Slabbers De Lange

Ik heb het al eerder geschreven in mijn vorige blogs: soms is de werksituatie (even) niet meer ideaal en dan zijn er een aantal zaken die je daaraan kunt doen. Deze blogs gingen onder andere over het opeisen van je tijd, het belang van persoonlijke ontwikkeling, een heldere rolverdeling en zichtbaar(der) zijn. Eigenlijk allemaal tips die gericht zijn op jou als individu. Maar als secretaresse ben je een spin in het web, de spil van een organisatie. Je komt in aanraking met zoveel verschillende mensen dat je een zeer bepalende factor bent in de organisatie waar je voor werkt. En op het moment dat je in een onprettige werksituatie zit, kun je deze situatie juist optimaal benutten. Ik heb het over netwerken. De kracht van een netwerk.

Secretaresses en netwerken

Het secretaressevak is een netwerkfunctie. Weinig andere functies binnen een organisatie hebben te maken met zoveel disciplines, collega’s en afdelingen, zowel binnen als buiten de organisatie. De secretaresse weet het beste bij wie je moet zijn om het één of het ander te regelen, bemiddelt vaak tussen collega’s en brengt afdelingen samen.

3 Redenen waarom secretaresses meer moeten netwerken
Wat mij opvalt is dat secretaresses zelf hierin te weinig met elkaar de krachten bundelen. En dit is een gemiste kans! Want wanneer ondersteuners (zowel binnen als buiten een organisatie) hun kennis en netwerk delen met elkaar, zorgt dit voor meer en betere kansen. Iets concreter levert het je drie voordelen op:

  1. Je bent beter op de hoogte van lopende zaken;
  2. Je krijgt zaken sneller voor elkaar en het allerbelangrijkste:
  3. Je creëert een heldere positie voor de secretaresses binnen de organisatie!

Daarnaast werkt het natuurlijk ook zo dat hoe meer mensen je kent, hoe meer je met mensen praat, hoe zichtbaarder je wordt. Stel je wilt je doorontwikkelen in je functie, andere taken oppakken of misschien eens een kijkje in de keuken nemen op een andere afdeling; het hebben van een netwerk kan dat mogelijk maken. Vergeet daarom niet: een goed netwerk is goud waard.

En jij bent geweldig!

Wil je hier verder met mij over van gedachten wisselen of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Bel of e-mail me gerust: martine@slabbersdelange.nl of 070 – 338 81 80.

Houd mijn posts in de gaten, want de volgende blog gaat over hoe je als secretaresse grip op je werkdruk krijgt.

Hartelijke groet,

Martine

Share This