Wat kun je doen aan een onprettige werksituatie?

5 januari 2022 | Blog, Martines tips

Zwartwit foto Martine Visser - Slabbers De Lange - The Assistant Company

Even voorstellen…ik ben Martine Visser, hoofd van het team begeleiders en coaches van Slabbers De Lange en als zodanig nauw betrokken bij onze verschillende leer- en coachingtrajecten voor onze assistants en opdrachtgevers.  Daarnaast richt ik me op de trajecten Slabbers De Lange Secretariaatscan en Functiescan, en voer deze met heel veel plezier uit!

Ik heb bij veel verschillende bedrijven (zowel profit als non-profit) een kijkje in de keuken genomen. Zo heb ik assistants van alle niveaus (starters tot zeer ervaren professionals) ontmoet en begeleid. Hierdoor leerde ik dat veel onprettige situaties zich overal voordoen.

De komende maanden deel ik een aantal tips met jullie om dergelijke situaties te voorkomen, want dat kan!

Tip 1: Eis jouw tijd op en verbeter je werksituatie

Managers vertellen mij vaak dat zij  goede ondersteuning van bijvoorbeeld secretaresses ontzettend belangrijk vinden. Het ontzorgen van de manager of het team is een belangrijke taak en het helpt organisaties om verder te komen. Daarbij is regelmatig contact met collega’s erg belangrijk, maar vergeet niet jouw tijd op te eisen bij je manager en het team. Door bijvoorbeeld tijdens een wekelijks overleg te vragen naar welke belangrijke zaken er spelen en welke werkzaamheden jouw kant op komen, kun jij je eigen werk beter plannen en blijf je betrokken bij actuele zaken.

Onthoud dat als je frequent (bij voorkeur dagelijks!) contact met elkaar hebt, jij je manager en het team uren werk uit handen neemt! Helaas zien we dat het overleg met de assistant in tijden van drukte als eerste uit de agenda wordt gehaald – vaak door de assistant zelf. Juist in drukke tijden maak jij het verschil, dus eis je tijd op! Geef je grenzen aan en creëer voor jezelf een prettige werksituatie.

Wil je verder met mij van gedachten wisselen over het verbeteren van je huidige werksituatie of heb je naar aanleiding van deze tip vragen? Bel of e-mail me gerust: martine@slabbersdelange.nl of 070 – 338 81 80.

Houd mijn posts in de gaten, want tip 2 volgt snel!

Hartelijke groet,

Martine

Share This