Zo krijg je als secretaresse grip op je werkdruk

19 maart 2023 | Blog, Martines tips

Blog Martine Visser voor secretaressebureau Slabbers De Lange

Onderdeel van een gezonde en fijne werksituatie is een beheersbare werkdruk. Dit geldt voor de meeste vakken. En absoluut ook voor het secretaressevak. Van secretaresses wordt veel verwacht: op tijd aanwezig, altijd bereikbaar, het hebben en houden van overzicht, het bijhouden van agenda’s en ga zo maar door. Juist daarom is het goed om eens te bekijken hoe dat zit in jouw situatie? Is jouw werkdruk nog beheersbaar? Zo nee, lees dan snel verder.

Krijg meer grip je werkdruk

Het secretaressevak is er echt één van hollen en stilstaan. Meer grip op je werkdruk krijgen lijkt voor secretaresses, managementassistenten en andere ondersteunde functies bijna een onmogelijke opgave. Want hoe ga je om als je steeds onderbroken wordt tijdens je werk door collega’s, telefoontjes of mailtjes? Hoe kun je effectief werken zonder dat je het gevoel hebt dat je je steeds moet haasten? Wij zijn geneigd om onze pauzes door te werken en geen momentje voor onszelf te pakken. We werken keihard, maar of dit nu zo efficiënt is? Onderzoek wijst uit dat de spanningsboog van een mens beperkt is. In een gezonde situatie kunnen wij maximaal 2 uur aaneen geconcentreerd doorwerken. Daarna gaat dit ten koste van de kwaliteit van het werk. Wij gaan sneller fouten maken, langzamer werken en kunnen minder goed schakelen en verbanden leggen, waardoor de uitvoering van de werkzaamheden minder efficiënt verlopen.

3 Tips om makkelijker om te gaan met werkstress in het secretaressevak

Dan hebben we het over een ‘gezonde’ situatie. In een stressvolle situatie wordt de efficiëntie alleen maar minder. Mijn advies: Neem, juist ook wanneer het druk is, wat vaker korte pauzes met deze 3 tips:

  1. Loop even van je bureau weg,
  2. haal tussen de middag een frisse neus
  3. doe ademhalingsoefeningen. Een goede ontspanningsoefening helpt je los te komen van de stress en dus sneller te herstellen, waardoor je uiteindelijk veel efficiënter aan het werk kan gaan.

 Je bent geweldig!

Wil je hier verder met mij over van gedachten wisselen of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Bel of e-mail me gerust: martine@slabbersdelange.nl of 070 – 338 81 80.

Of lees mijn andere blogs over het creëren van een prettige werksituatie voor jezelf.

Houd mijn posts in de gaten voor de volgende blog!

Hartelijke groet,

Martine

Share This