Wat voor secretaresse ben jij?

2 februari 2024 | Blog, Martines tips

Martine Visser - Slabbers De Lange

Sta jij er wel eens bij stil wat voor secretaresse je bent? De rol kan zoveel verschillende titels hebben; (management) assistant, officemanager of nog heel ‘klassiek’ secretaresse. En wat voor secretaresse ben je dan? Juridisch, directie- of projectsecretaresse? Ook inhoudelijk kan de rol heel divers zijn. Kun jij me vertellen wat je precies doet op een dag?

Kijkend naar mijn eigen ervaring als secretaresse en naar alle assistants die ik de afgelopen 11 jaar heb mogen begeleiden is er niet één andere functie binnen organisaties die zo verschillend ingevuld wordt en die zo divers aan taakuitvoering is. Tegelijkertijd zie ik ook dat het een functie is waarover vaak heel algemeen gedacht wordt. Zowel door de organisaties, als door de assistent zelf.

Maar sta je er zelf wel eens bij stil wat voor assistant je bent? Wanneer ben je op je best? Misschien ben je wel degene die orde in de chaos brengt, ongeacht wat daarvoor nodig is. Of zorg je ervoor dat alles goed, ordelijk en volgens de gestelde eisen geregeld wordt. Heb je aan een half woord genoeg om te weten wat je moet doen of ben je op je best als je precies weet wat er van je verwacht wordt? Rust jij niet tot een afspraak tot in de puntjes is geregeld of bewaak jij als een tijger alle deadlines?

Misschien ben je het wel allemaal. Het één is niet beter dan het andere, maar het is wel goed om van jezelf te weten waar je het beste in gedijt. Om duidelijk te zijn in wat jij nodig hebt om jezelf te overstijgen en om zo ook het meest van toegevoegde waarde voor de organisatie te kunnen zijn.

Wij bieden hiervoor korte individuele coachingstrajecten aan om jou te helpen dit verder te onderzoeken. Op welke plek, in welke organisatie, in welke cultuur en met welk takenpakket ben jij op je best en, misschien nog wel het allerbelangrijkste, waar jij het meeste werkgeluk uit haalt.

Wil je weten hoe zo’n traject er voor jou uit kan zien? Of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Bel of e-mail me gerust: martine@slabbersdelange.nl of 070 – 338 81 80.

Hartelijke groet,

Martine

Share This