Effectief samenwerken

Slabbers De Lange Training

Effectief samenwerken vanuit elkaars eigenschappen

Het secretaressevak is in beweging in een omgeving waar de afgelopen jaren veel is gebeurd en nog steeds gebeurt. Kijk alleen maar naar jouw functie en je werkplek. Werk je op kantoor, hybride of vanuit huis? Al deze ontwikkelingen hebben niet alleen invloed op de inhoud en de locatie van je werk, maar ook op de manier waarop je samenwerkt en communiceert met jouw collega’s (managers en secretaresses).

En juist in jouw functie ervaar je dat veranderingen aan de orde van de dag zijn en dat al deze veranderingen samen steeds meer vragen van jouw eigenschappen, kwaliteiten, vaardigheden en flexibiliteit als secretaresse. Dit zie je met name terug in de samenwerking met collega’s en leidinggevende(n), zowel binnen als buiten het secretariaat. Hoe ga je om met veranderingen en met eventuele weerstanden? Maar nog belangrijker, wat voor invloed heeft dit op jouw werk, jouw resultaat en jouw werkplezier als assistent?

Resultaat

Juist om jouw rol soepel te laten verlopen in deze hectische tijden is de training “Effectief samenwerken vanuit elkaars eigenschappen” ontwikkeld. Deze training geeft je handvatten om veranderingen en weerstand op te vangen, zodat jouw werkplezier hier niet onder lijdt maar juist wordt vergroot.

Deze training brengt jou:

  • Meer werkplezier en een betere samenwerking met je collega’s (collega secretaresses en managers);
  • Inzicht in en begrip voor jouw eigen rol, jouw eigenschappen en die van je collega’s;
  • Inzicht in en begrip voor jouw eigen denkwijzen, jouw valkuilen, die van jouw collega’s en hoe hiermee om te gaan;
  • Handige tools en praktische tips om met deze inzichten meer efficiënt en persoonsgericht te communiceren zodat zaken voor jezelf soepel verlopen, waardoor weerstanden in de samenwerking afneemt.

Deze tips en tools stellen je in staat om efficiënter te werken met meer werkplezier en met minder stress – met jouw eigen eigenschappen als middel.

Voor wie is deze training bedoelt?

Deze training is ontwikkeld voor de hedendaagse ondersteuner (denk aan management assistent, secretaresse, directiesecretaresse, projectsecretaresse, p.a., etc.) van elk niveau (junior, medior of senior assistent). 

Slabbers De Lange begeleiding

De training wordt verzorgd door de zeer ervaren SDL coach/trainer Martine Visser. Martine Visser staat al jaar en dag aan het hoofd van het team begeleiders en coaches van Slabbers De Lange en verzorgt Trainingen, Coaching, de SDL Scan Verandertrajecten en individuele functioneringstrajecten. Martine heeft ruime ervaring in het trainen, begeleiden en adviseren van secretariaten en individuele office professionals.

Martine geeft aan: “Ik ontwikkel en begeleid trainingen vanuit een objectieve en praktische blik waarin de vraagstelling en de wensen van de trainees voor mij leidend zijn. Hieraan zijn de steekwoorden: actueel, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en openheid onlosmakelijk verbonden. Enthousiasme en passie kenmerken de wijze waarop ik mijn trainingen verzorg. Met daarin altijd een respectvol oog voor de trainee.”

Programma

De training ‘Effectief samenwerken vanuit elkaars eigenschappen’ duurt 1 dagdeel (start om 9.00 uur en eindigt rond 12.30 uur) en wordt op locatie in Den Haag gegeven. Deze training wordt in groepsverband aangeboden (inclusief koffie/thee) en vindt plaats op 1 december a.s. en 10 januari 2023.

Duo baan

Extra informatie over de training

Duur training

3,5 uur

Deelnemers

Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers

Data

Donderdag 1 december 2022 of dinsdag 10 januari 2023

Locatie

Team Intro Werkcafe
Doctor Lelykade 3D
2583 CL Den Haag

Kosten per persoon

€ 145,- (excl. btw)

Geïnteresseerd?
Share This