Notuleren anno nu

Slabbers De Lange Training

Notuleren anno nu

Notuleren is multitasking in optima forma: tijdens vergaderingen moet je luisteren en typen tegelijk. Hoe zorg je ervoor dat je de essentie van de vergadering begrijpt maar ook bondig en volledig noteert? En hoe zorg je ervoor dat je van de gemaakte aantekeningen een goed en overzichtelijk vergaderverslag maakt?

Vaak wordt een goede voorbereiding van een vergadering vaak vergeten. Maar ook de voordelen van ‘vergader apps’ (programma’s/applicaties die speciaal ontwikkeld zijn). Tijdens de vergadering kun je met deze applicaties documenten, presentaties of afbeeldingen op simpele wijze delen met andere deelnemers. We behandelen ook hoe je relevante informatie kan toevoegen aan een agendapunt. Bijvoorbeeld door hier een notitie, een heel vergaderstuk of een filmpje aan te hangen. Of bijvoorbeeld het maken van een beknopte actielijsten tijdens het overleg, die je na afloop van de vergadering direct kunt rondsturen aan alle deelnemers. Vervolgens bespreken we hoe je de notulen zo efficiënt mogelijk kunt uitwerken.

Resultaat

Tijdens de training leer je je beter voor te bereiden en ontwikkel je een aanmerkelijk betere luistervaardigheid, leer je de essentie te filteren uit hetgeen besproken is, en deze essentie vast te leggen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je vervolgens aan de slag met het structureren en uitwerken van vergadernotities. In deze resultaatgerichte training worden alle technieken aangereikt om uitstekende notulen te verzorgen. Jouw collega’s zullen verbaasd zijn over de snelheid waarmee je de notulen klaar hebt, de volledigheid van de inhoud zonder dat er te veel of te weinig is weergegeven. 

Programma

De training wordt aangeboden door de zeer ervaren SDL-coach/trainer. Samen met jou bepaalt de coach tijdens het intakegesprek de doelstellingen. Deze staan centraal tijdens het traject.

Tijdens de training wordt naast het leggen van een theoretische basis, intensief gewerkt aan het verbeteren van jouw vaardigheden door praktijkgerichte oefeningen. SDL-trainingen zijn actueel, gericht op eigen gedrag en praktijkgerelateerd.

In company

Slabbers De Lange biedt de training ‘Notuleren anno nu’ ook in company voor jouw organisatie aan.

NOtuleren 2

Extra informatie over de training

Duur training

2  bijeenkomsten, al naar gelang de doelstelling.

Deelnemers

Deze training is zowel individueel als in groepsverband te volgen.

Plaats en data

Deze training kan zowel live, als via video call of in combinatie worden gevolgd.

 Geïnteresseerd?

Share This