Samenwerken met mijn ondersteuner

Slabbers De Lange Training

Optimaal samenwerken met mijn ondersteuner

Een goede ondersteuning van jouw assistent is goud waard, maar kan alleen gerealiseerd worden wanneer er ook een goede samenwerking is tussen manager en assistent. In de praktijk komen we regelmatig tegen dat de samenwerking tussen de manager en assistent niet naar wens verloopt of op zijn minst beter kan.

Oorzaak hiervan is vaak het ontbreken van een solide basis. De basis voor een goede samenwerking is heldere communicatie, uitspreken van verwachtingen, het nemen van verantwoordelijkheid door beide partijen en het onderhouden van een goede verstand-houding. Dit betekent tijd investeren in elkaar, een investering die zich zeer snel zal terugverdienen.

Om op gestructureerde wijze deze basis neer te zetten voor een duurzaam resultaat, heeft Slabbers De Lange het traject ‘Optimaal samenwerken’ ontwikkeld.

Bij het SDL-traject ‘Optimaal samenwerken met mijn ondersteuner’ zijn zowel de manager als de assistent betrokken. Het is als volgt opgebouwd:

  • analyse samenwerking;
  • plan van aanpak voor optimale samenwerking;
  • realisatie optimale samenwerking;
  • monitoren.

Resultaat

Door het volgen van deze training krijgen manager en assistent meer inzicht in eigen gedrag en in hoe dit zich vertaalt in de samenwerking onderling. We staan stil bij verschillen tussen vrouwen- en mannenwaarden, waar ontstaat de kloof, verwachtingen versus ervaringen, het geven van feedback en feedback ontvangen. Kortom, samen maken we de samenwerking effectiever en meer succesvol.

Programma

De training wordt aangeboden door de zeer ervaren SDL coach/trainer. Elke samen-werking is uniek, zo ook ieder traject. Dit wordt speciaal ontwikkeld zodat het aan de wensen en verwachtingen van de deelnemers en de organisatie voldoet. Voorafgaan aan een traject wordt tijdens de intake de doelstelling voor het traject bepaald samen met de deelnemer(s).

In company

Slabbers De Lange biedt de training ‘Optimaal samenwerken met mijn ondersteuner’ ook in company voor jouw organisatie aan.

een vrouw en man bekijken de plannng op de laptop die de managementondersteuner heeft opgesteld

Extra informatie over de training

Duur training

Minimaal 7  bijeenkomsten,
al naar gelang de doelstelling.

Deelnemers

Deze training wordt zowel de manager als de ondersteuner gevolgd.

Plaats en data

Deze training kan zowel live, als via video call of in combinatie worden gevolgd.
Geïnteresseerd?
Share This